Montage pagina

Montage badkamermeubels (modellen met wastafel dieper dan 46cm)

Wanneer u het badkamermeubel geleverd krijgt ontvangt u alle elementen los. Alle kasten en spiegels worden kant en klaar geleverd, het enige wat u hoeft te doen is het bevestigen van de elementen aan de muur. Hieronder vindt u een kleine uitleg over de bevestiging, een gedetailleerde beschrijving vindt u in de dozen van de desbetreffende elementen. Raadpleeg deze beschrijving altijd.

Onderkast

Alle kasten zijn reeds in elkaar gezet en klaar voor gebruik. U hoeft deze dus niet zelf in elkaar te zitten. U hoeft enkel de kast aan de muur te bevestigen. Ook hier vindt u een setje van twee haken, zes schroeven en zes pluggen. Deze twee haken dient u met de schroeven aan de muur te bevestigen. De onderkast kunt u in deze twee schroeven hangen. Aan de achterzijde van de onderkast vindt u twee bevestigingshaken. Deze bevestigingshaken dient u aan de twee haken aan de muur te hangen. Vervolgens dient u deze bevestigingshaken vast de draaien met een schroevendraaier. Op de beschrijving staat hier een tekening van.

Bijkast

Aan de achterzijde van de kast vind u in de linker- en rechterbovenhoek twee haken. Deze zijn reeds gemonteerd. Bij levering van de kast vindt u een zakje met daarin twee haken, zes schroeven en zes bijbehorende pluggen. U dient drie schroeven per haak te gebruiken om deze met behulp van de pluggen in de muur te boren. Let op bij het bevestigen van de haken in de muur, deze dienen op dezelfde afstand van elkaar te zitten als de haken reeds gemonteerd op de spiegel. Wanneer de twee haken hangen, kunt u de kast simpel in deze twee haken hangen. De kast steunt dan aan de bovenkant op de twee haken, aan de onderkant steunt de kast op de muur.

Wastafel

Zodra de onderkast hangt en de pop-up waste is geïnstalleerd kunt u de wastafel op de onderkast bevestigen. Controleer altijd eerst of de onderkast stevig aan de muur bevestigt is. De wastafel steunt op de onderkast en kan indien nodig met siliconenkit worden vastgezet.

De pop-up waste

Voordat u de wastafel op de onderkast gaat bevestigen dient u de pop-up waste te bevestigen. Hiervoor dient u van de pop-up waste het volgende los te maken:
- De aansluiting voor de leiding (deze draait u los door middel van de kleine zilveren ring die aan het schroefdraad van het pop-up waste gedraaid zit).
- De gouden schroef ring
- De onderste van de twee witte rubberen ringen

De bovenkant van de pop-up waste steekt u door het wastafelputje zodat u aan de onderkant van de wastafel het schroefdraad van deze pop-up waste ziet. Vervolgens schuift u de witte rubberen ring over het schroefdraad, waarna u de pop-up waste vast draait met de gouden schroef ring. Tot slot bevestigt u de aansluiting van de leiding weer terug op de schroefdraad.

Spiegel

Aan de achterzijde van de spiegel vind u in de linker- en rechterbovenhoek twee haken. Deze zijn reeds gemonteerd. Bij levering van de spiegel vindt u een zakje met daarin twee haken, zes schroeven en zes bijbehorende pluggen. U dient drie schroeven per haak te gebruiken om deze met behulp van de pluggen in de muur te boren. Let op bij het bevestigen van de haken in de muur, deze dienen op dezelfde afstand van elkaar te zitten als de haken reeds gemonteerd op de spiegel. Wanneer de twee haken hangen, kunt u de spiegel simpel in deze twee haken hangen. De spiegel steunt dan aan de bovenkant op de twee haken, aan de onderkant steunt de spiegel op de muur.

Montage wastafelkraan

Bij aankoop van een wastafelkraan ontvangt u het volgende:
- Ijzeren bevestigingsplaat
- Rubberen bevestigingsplaat
- Rubberen ring
- Twee bouten
- Twee moeren

Stap 1: Draai de twee bouten in de twee kleinste gaten aan de onderzijde van de kraan. De bouten moeten met de 'plus' kant naar beneden wijzen zodat u deze indien nodig nog met een schroevendraaier aan kunt draaien.

Stap 2: Draai de twee flexibele waterslangen met de dunne kant (te herkennen aan de twee rubberen ringetjes aan het uiteindde) in de twee overige gaten in de onderkant van de kraan.

Stap 2: Leg de rubberen ring in de ronde gleuf aan de onderzijde van de kraan. Vervolgens zet u de kraan op het kraangat zodat de twee bouten door het kraangat heen steken. De rubberen ring ligt zodoende in de ronde gleuf tussen de kraan en de wastafel.

Stap 3: Schuif de rubberen bevestigingsplaat over de twee bouten heen. Deze bevestigingsplaat zit zodoende aan de onderkant van de wastafel. Op dezelfde manier schuift u ook de ijzeren bevestigingsplaat over de twee bouten heen.

Stap 4: Draai de twee moeren op de twee bouten en draai deze net zo ver door tot dat ze de metalen bevestigingsplaat raken. U dient deze moeren zo strak mogelijk tegen deze plaat aan te draaien om er voor te zorgen dat de kraan zo strak mogelijk tegen de wastafel vast staat. 

De kraan staat nu stevig bevestigt op uw wastafel. De laatste stap is het aansluiten van de waterslangen.

Stap 5: Vervolgens draait u het andere uiteinde van de waterslang op uw bestaande wateraansluiting. Over het algemeen zit de warm watertoevoer van een kraan aan de linkerkant, wanneer u de hendel naar links draait. Houdt er dan rekening mee dat u de waterslang aan de linkerkant verbind met de warm watertoevoer op uw waterleidingen.

De kraan is nu klaar voor gebruik. Laat uit voorzorg altijd de kraan even doorspoelen voordat u deze gebruikt.

Montage badkraan

Bij aankoop van een badkraan ontvangt u het volgende:
- Twee koppelstukjes. Deze gebruikt u om uw badkraan op uw wateraansluiting aan te sluiten. 
- Vier rubber ringen. Deze plaatst u tussen het koppelstukje en uw badkraan welke u tussen het koppelstukje en uw badkraan/wateraansluiting plaatst. 
- Twee ronde afdekkappen welke over het koppelstukje heen vallen zodat deze niet meer zichtbaar zijn.

Twee rubberen ringen bevestigt u in de brede kant van het koppelstukjes. Vervolgens draait u de koppelstukjes met deze brede kant in de aansluitingen van de badkraan. 

De ronde afdekkappen schuift u over de koppelstukjes heen, met de opening naar de muur toe. De twee overige rubberen ringen bevestigt u in de dunnere kant van de koppelstukjes. Vervolgens draait u de koppelstukjes op de wateraansluitingen.
Het is altijd aangeraden om het schroefdraad van de aansluitingen met teflon te omwikkelen, om deze zo extra waterdicht te maken.

Montage douchepaneel

Montage van het douchepaneel aan de muur
Aan de achterzijde van het douchepaneel zijn twee beugels bevestigt met daarin een smalle inham van circa twee tot drie centimeter. Deze beugels dienen als de ophangpunten van het gehele douchepaneel. 

Om het douchepaneel aan de muur te bevestigen dient u vier schroeven (twee per beugel) in de muur te boren. Deze schroeven dienen op een dergelijke afstand van elkaar geboord te worden dat ze binnen de inham van de beugel vallen. 

Vervolgens kunt u het douchepaneel simpelweg aan de beugels ophangen, steunend op de schroeven welke mooi in de inham van de beugel zullen vallen. Zo hangt het douchepaneel strak tegen de muur en zal het niet verschuiven. 

Aansluiten van de waterslangen
Aan de achterzijde van het douchepaneel vindt u twee flexibele waterslangen met een lengte van 60cm. Doordat deze slangen relatief lang zijn kunt u het douchepaneel nog hoger of lager dan uw wateraansluiting in de muur hangen. U kunt simpelweg de twee slangen op uw wateraansluiting draaien en het douchepaneel is klaar voor gebruik.
Het is altijd aangeraden om het schroefdraad van de aansluitingen met teflon te omwikkelen, om deze zo extra waterdicht te maken.

Montage douchewand

Bij aankoop van een douchewand ontvangt u het volgende
- Glazen wanden
- Verchroomde aluminium profielen
- Rubberen afsluit profielen
- Montage materiaal
- Gedetailleerde handleiding

Een douchewand dient in de juiste volgorde gemonteerd te worden, aan de hand van de meegeleverde handleiding. 

Om onze bezoekers beter te helpen maakt Badplaats gebruikt van cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies, kunnen wij en derde partijen hiermee het gebruik van onze website en advertenties volgen. Bij gebruik van onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Meer weten