Schoonmaak Pagina

Om er voor te zorgen dat u uw nieuwe badkamer producten in een zo goed mogelijke staat houdt, heeft Badplaats een aantal adviezen voor u op een rijtje gezet. 


Badkamermeubels

Er zijn een paar punten waar u op moet letten bij het schoonmaken van de badkamermeubels in het assortiment van Badplaats.
- Gebruik geen oplosmiddelen en geen agressieve schoonmaakmiddelen. Indien u deze als schoonmaakmiddel gebruikt bestaat het risico dat dit de bovenlaag van de elementen blijvend aantast.
- Gebruik voor het schoonmaken een licht vochtige, zachte doek.
- Laat geen natte handdoeken, washandjes etc. achter op het hout van het badkamermeubel.

Om een badkamermeubel in goede staat te houden is het belangrijk dat de badkamer goed wordt geventileerd. Een badkamermeubel kan er namelijk onder lijden wanneer het in de badkamer lang vochtig blijft.


Belangrijk: droog het badkamermeubel na gebruik altijd af, zodat het water geen kans krijgt om schade te veroorzaken. De houten kasten zijn altijd gevoelig voor water, vooral op de randen van het hout. Voorkom dus waterschade door geen waterresten op het badkamermeubel achter te laten.


Douchepanelen

Het grootste gevaar voor schade aan een douchepaneel is het ontstaan van kalk. Kalk ontstaat doordat er water achter op het douchepaneel achterblijft en opdroogt. De douchepanelen van Badplaats hebben speciale anti-kalk noppen op de jets waarmee het ontstaan van kalk zeer klein is. Het is altijd aangeraden om uw douchepaneel na de laatste douchebeurt te drogen met handdoek of zachte doek. Gebruik hiervoor geen grove doek of de ruwe zijde van de schuurspons, hiermee loopt u het risico het douchepaneel te beschadigen. Ook voor de douchepanelen geldt; gebruik geen oplosmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen om het douchepaneel te reinigen. Gebruik hiervoor ook geen schoonmaak azijn.

Kranen

Kranen worden vaak vies doordat er water op de kraan achterblijft. Een simpele manier om dit te voorkomen is door de kraan na gebruik af te doen met een droge zachte doek. Gebruik hiervoor nooit een schuurspons, schuurmiddel, agressief schoonmaakmiddel en andere schadelijke middelen. 

Kalkaanslag op uw kranen. Er zijn een aantal anti-kalk middelen op de markt waarmee u het kalk op uw kranen kunt tegengaan. Op de gebruiksaanwijzing van deze middelen staat aangegeven hoe u deze dient te gebruiken. Het is aangeraden om na gebruik van de kraan, indien nat geworden, deze droog te maken met een handdoek. Op deze manier geeft u het water geen kans om op te drogen en kalksporen achter te laten. Indien u last heeft van kalkaanslag kunt u een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur gebruiken. Wanneer u uw kraan heeft schoongemaakt met een reinigingsmiddel dient u altijd de kraan goed af- en na te spoelen, zodat er geen resten van dit reinigingsmiddel op de kraan achterblijft. 
 

Douchekoppen

Wanneer je een douchekop niet regelmatig schoon maakt loopt deze het risico om verkalkt te raken. Dit kan betekenen dat er een steeds zwakkere straal uit de douchekop komt, simpelweg omdat het kalk in de weg zit. Op de volgende manier kunt u de kalk verwijderen:

Draai de douchekop van uw douche af. Leg deze in een bak met warm water en azijn. Dit werkt vooral goed wanneer de kalklaag niet te dik is. Laat deze enkele uren in de bak liggen en spoel hem vervolgens goed af voor u deze weer op uw douche monteert. In plaats van azijn kan ook een lichte ontkalkmiddel gebruikt worden. Let wel, dit mag geen agressief/bijtend ontkalkmiddel zijn.

Het is moeilijk om kalkaanslag op uw douchekop te voorkomen. De beste manier is om na de laatste douchebeurt de douchekop droog te maken met een handdoek of een andere zachte doek. Zo geeft u het water niet de kans op de drogen en kalk achter te laten.

Kalk

In het water dat door uw leidingen stroomt zit kalk. Kalk ziet u op het eerste gezicht niet, het verschijnt wanneer het water opdroogt. Kalk zet zich dan af tegen de oppervlakte waar het water is opgedroogd. Dit heeft als gevolg dat deze oppervlakten er dof uit gaan zien. Water waar veel kalk in zit wordt 'hard water' genoemd. 

Kalk vormt zich dus op plekken waar veel water wordt gebruikt. Uiteraard is dit dus van toepassing in de badkamer. Kalk vormt zich over het algemeen bij kranen, douche, tegels en toiletten. Er zijn een aantal handige tips om het ontstane kalk te verwijderen.

 

Om onze bezoekers beter te helpen maakt Badplaats gebruikt van cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies, kunnen wij en derde partijen hiermee het gebruik van onze website en advertenties volgen. Bij gebruik van onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Meer weten