Kranen

Kies een van de onderstaande productgroepen:

Kranen

In een badkamer komen we drie soorten kranen tegen; wastafelkranen, badkranen en douchekranen. Deze kranen worden gebruikt om een bepaalde hoeveelheid water met een bepaalde temperatuur te kunnen regelen. Dankzij een kraan kunt u dus zelf bepalen hoeveel water in uw wastafel of bad stroomt, en welke temperatuur dat water heeft. Kranen zijn in vele designs en afmetingen verkrijgbaar. Er zijn vele verschillende stijlen beschikbaar, waardoor er altijd een kraan tussenzit, welke in uw badkamer goed tot zijn recht komt.

Alle kranen in ons assortiment zijn mengkranen. Een mengkraan is een kraan, zo ontworpen dat deze door het mengen van heet en koud leidingwater het water met een aangename temperatuur uit de kraan laat stromen. Hierbij komt het koude water direct uit de waterleiding, het hete water komt via  de geiser, boiler of ketel naar de kraan toe. Mengkranen worden op vele plekken gebruikt, denk aan de keuken, douche, ligbad en wastafel. Alle kranen zijn uitgevoerd met keramische schijven. Deze schijven regelen de in- en uitvoer van het warme en koude water. Dankzij deze schijven is het mogelijk om zowel het warme als het koude water met één hendel te regelen. 

In het assortiment van Badplaats zijn twee verschillend uitgevoerde mengkranen te vinden. Modellen met een tweeknops handbediening, en modellen met een eenknops handbediening. Een tweeknops handmengkraan wordt als meer traditioneel gezien, eenknops handbediening oogt moderner en vernieuwend. Bij een tweeknops handmengkraan zijn in het kraanhuis twee kranen aanwezig, welke beide met een aparte kraanknop worden bediend. Vandaar de twee knoppen op de kraan, één voor het warme water, één voor het koude water. De watertemperatuur wordt zodoende op gevoel geregeld, door de warm- en koud watertoevoer met de knoppen te regelen. 

Om onze bezoekers beter te helpen maakt Badplaats gebruikt van cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies, kunnen wij en derde partijen hiermee het gebruik van onze website en advertenties volgen. Bij gebruik van onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Meer weten