Montage kranen

Montage wastafelkraan

Bij aankoop van een wastafelkraan ontvangt u het volgende:
- IJzeren bevestigingsplaat
- Rubberen bevestigingsplaat
- Rubberen ring
- Twee bouten
- Twee moeren

Stap 1: Draai de twee bouten in de twee kleinste gaten aan de onderzijde van de kraan. De bouten moeten met de 'plus' kant naar beneden wijzen zodat u deze indien nodig nog met een schroevendraaier aan kunt draaien.

Stap 2: Draai de twee flexibele waterslangen met de dunne kant (te herkennen aan de twee rubberen ringetjes aan het uiteinde) in de twee overige gaten in de onderkant van de kraan.

Stap 2: Leg de rubberen ring in de ronde gleuf aan de onderzijde van de kraan. Vervolgens zet u de kraan op het kraangat zodat de twee bouten door het kraangat heen steken. De rubberen ring ligt zodoende in de ronde gleuf tussen de kraan en de wastafel.

Stap 3: Schuif de rubberen bevestigingsplaat over de twee bouten heen. Deze bevestigingsplaat zit zodoende aan de onderkant van de wastafel. Op dezelfde manier schuift u ook de ijzeren bevestigingsplaat over de twee bouten heen.

Stap 4: Draai de twee moeren op de twee bouten en draai deze net zo ver door tot dat ze de metalen bevestigingsplaat raken. U dient deze moeren zo strak mogelijk tegen deze plaat aan te draaien om er voor te zorgen dat de kraan zo strak mogelijk tegen de wastafel vast staat. 

De kraan staat nu stevig bevestigd op uw wastafel. De laatste stap is het aansluiten van de waterslangen.

Stap 5: Vervolgens draait u het andere uiteinde van de waterslang op uw bestaande wateraansluiting. Over het algemeen zit de warm watertoevoer van een kraan aan de linkerkant, wanneer u de hendel naar links draait. Houdt er dan rekening mee dat u de waterslang aan de linkerkant verbindt met de warm watertoevoer op uw waterleidingen.

De kraan is nu klaar voor gebruik. Laat uit voorzorg altijd de kraan even doorspoelen voordat u deze gebruikt.

Montage badkraan

Bij aankoop van een badkraan ontvangt u het volgende:
- Twee koppelstukken met vier rubber ringen.
- Twee ronde afdekkappen welke over de koppelstukken heen vallen zodat deze niet meer zichtbaar zijn.

Twee rubberen ringen bevestigt u in de brede kant van het koppelstukken. Vervolgens draait u de koppelstukken met deze brede kant in de aansluitingen van de badkraan. 

De ronde afdekkappen schuift u over de koppelstukken heen, met de opening naar de muur toe. De twee overige rubberen ringen bevestigt u in de dunnere kant van de koppelstukken. Vervolgens draait u de koppelstukken op de wateraansluitingen.
Het is altijd aan te raden om het schroefdraad van de aansluitingen met teflon te omwikkelen, om deze zo extra waterdicht te maken.

Om terug te keren naar de andere montagetips, klik hier

Om onze bezoekers beter te helpen maakt Badplaats gebruikt van cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies, kunnen wij en derde partijen hiermee het gebruik van onze website en advertenties volgen. Bij gebruik van onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Meer weten