Webshop Keurmerk

Wat is het webshop keurmerk?

De stichting Webshop Keurmerk is sinds 2001 de brancheorganisatie en het Thuiswinkel Keurmerk van de webwinkels die producten via internet aanbieden. Met meer dan 2600 aangesloten webwinkels is de Stiching het grootste erkende Keurmerk van Nederland.

Winkels aangesloten bij het Nederlandse Webshop Keurmerk staan onder onafhankelijk toezicht van de Stichting. De Stichting Webshop Keurmerk beoogt consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels. Op korte termijn zullen wij ons aansluiten bij de Stichting Geschillen Commissie.

Op 17 april 2008 heeft Webshop Keurmerk de keurmerkentoets van het Ministerie van Economische Zaken ondergaan. De toets is uitgevoerd door de Raad voor Accreditatie.
In deze toets wordt gekeken of een keurmerk en de manier waarop het keurmerk wordt verleend, wel betrouwbaar is. De betrouwbaarheid wordt uitgedrukt met een rapportcijfer, op de schaal van 1 tot 10. Het Webshop Keurmerk heeft een 10 gekregen.

Webwinkels die bij de stichting Webshop Keurmerk zijn aangesloten hebben op de website het officiele logo staan van het Webshop Keurkmerk.

Keurmerk Logo

Voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk

Klachtenregeling Webshop Keurmerk

Winkels aangesloten bij het Nederlandse Webshop Keurmerk dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Webshop Keurmerk controleert de aangesloten webwinkels en bemiddelt bij eventuele geschillen. Bovendien voert deze winkel een privacyprotocol met het doel dat persoonlijke gegevens van de internetconsument niet worden misbruikt. Indien een webwinkel zich niet aan de regels houdt, kan de consument een klacht indienen. De Stichting Webshop Keurmerk onderzoekt de klacht en tracht het probleem op te lossen.

In gevallen waarbij het probleem niet naar behoren wordt opgelost en de Stichting Webshop Keurmerk van mening is dat dit te wijten is aan de aangesloten webwinkel, bestaat de mogelijkheid dat de webwinkel het recht wordt ontnomen het Keurmerk-logo te voeren. De Stichting Webshop Keurmerk zal er zorg voor dragen dat het voor de consument duidelijk is, dat een winkel aangesloten bij het Stichting Webshop Keurmerk gewaarborgd, veilig en betrouwbaar is. 

Om onze bezoekers beter te helpen maakt Badplaats gebruikt van cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies, kunnen wij en derde partijen hiermee het gebruik van onze website en advertenties volgen. Bij gebruik van onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Meer weten